Kunstgras Epe

Kunstgras zelf in je tuin leggen, kan dat?

Kunstgras is een goed alternatief voor écht gras, en dat heeft verschillende redenen. Zo hoef je dergelijk gras nauwelijks of niet te onderhouden en lijkt het door zijn gedetailleerde afwerking écht op gewoon gras.
Kunstgras zelf leggen in Epe is zeker mogelijk, zolang je met een aantal zaken rekening houdt. Waarom moet je nou zoal letten als je kunstgras wilt leggen? Hieronder lees je meer!

Kunstgras zelf leggen? 3 zaken om op te letten!

Kunstgras in Epe kan vast en zeker een meerwaarde betekent voor je huis, zolang je de volgende zaken in het achterhoofd houdt:

1. Zorg voor een goede ondergrond

Voor je het kunstgras zelf kunt leggen, is het natuurlijk belangrijk dat je een stevige, stabiele ondergrond legt. Dit is eigenlijk de basis waarop de stroken kunstgras zullen komen te liggen. Hoe steviger die basis is, hoe duurzamer én mooier je gras zal zijn!

2. Vergelijk verschillende kleuren

Daarbij is het ook een goed idee om verschillende kleuren en texturen gras te vergelijken met elkaar, zodat je een duidelijk zicht hebt op de mogelijkheden. De meeste soorten kunstgras hebben een natuurlijke, groene kleur en ogen dus niet echt opvallend.

Aan de andere kant kan je heel ver gaan als het gaat om kleur. Je vindt online en in speciaalzaken tegenwoordig zelfs kunstgras in het blauw of geel, maar dergelijke kleuren zijn misschien niet bepaald aangeraden voor de gemiddelde tuin!

3. Zorg voor voldoende speling tussen het kunstgras

Ten slotte zijn er heel wat zaken waar je rekening mee moet houden als je zelf kunstgras legt. Eén daarvan is de plaatsing en positie van de stroken gras, waar je best een aantal millimeter tussen laat.
Door wat speling te creëren tussen de stroken oogt het resultaat niet alleen natuurlijker, maar zullen de stroken ook niet zomaar overlappen. En dat komt de levensduur van het gras dan weer ten goede!

Vertrouw op een professional in Epe voor kunstgras

Vertrouwen op professioneel gemaakt kunstgras is een goede eerste stap als je een mooi gazon wilt creëren. Gelukkig vindt je voor Epe, bij een gespecialiseerd bedrijf, alles wat je nodig hebt om kunstgras zelf leggen op de juiste manier wilt doen!

Mensen zochten ook op: Kunstgras Nunspeet | Kunstgras Deventer

Prijzen inclusief 21% BTW