Kunstgras kopen in Meppel

Kunstgras leggen in Meppel In het zuiden van de provincie Drenthe, op de grens met Overijssel ligt de stad Meppel. De geschiedenis van Meppel en haar omgeving gaat terug tot ver voor de middeleeuwen, al was het toen nog geen stad, maar een stukje land met boerderijen. Omdat Meppel door enkele vaarten en kanalen wordt omringt, was het een uitstekende doorvoerhaven voor de vervoer van turf. De Drentse grond bevatte erg veel turf en vanaf de 16e eeuw kwam Meppel dan ook volledig tot bloei door de turfafgravingen en de doorvoer van turf naar de rest van het land. Turfafgravingen vinden tegenwoordig niet meer plaats. Maar de verbintenis tussen Meppel en de Drentse grond ligt nog steeds vast in het wapen van Meppel. Klaverbladeren beelden de weidelanden rondom Meppel uit en prominent prijken daarboven drie turven.

Natuurlijk gras of kunstgras?

Graslanden kent de omgeving van Meppel genoeg in de vorm van natuurlijke graslanden, maar ook in de vorm van sportvelden. Voetbalverenigingen en basketbalverenigingen doen het goed in Meppel en hebben de daarvoor bestemde sportvelden in Meppel. Natuurlijk gras was jarenlang de standaard voor sportverenigingen en gazons in de Meppelse tuinen. Maar sinds de introductie van kunstgras zijn veel sportverenigingen daarop overgestapt en ook veel particulieren kiezen ervoor om een gazon van kunstgras in hun tuin aan te leggen. De keuze voor natuurlijk gras of kunstgras is gebaseerd op persoonlijke voorkeuren en wensen. Beide soorten hebben zo hun voor- en nadelen. Omdat kunstgras nog relatief nieuw is, kent nog niet iedereen de voordelen van kunstgras ten opzichte van natuurlijk gras.

Voordelen van kunstgras

• Het grote voordeel van kunstgras is dat je vrijwel geen onderhoud meer aan je gazon hebt. Je hoeft geen gras meer te maaien, te verticuteren, bemesten en te besproeien. Met een goede ondergrond hoef je ook niet meer bang te zijn dat er onkruid in je gazon gaat groeien. • Je gazon blijft er altijd fris en groen uitzien. Welk jaargetijde het ook is, hoe hard het ook regent of sneeuwt, je gazon zal nooit kale plekken of bruine plekken krijgen. Ook is kunstgras bestand tegen uv-licht. • Als je in de zomer een zwembadje op een natuurlijke gazon zet, dan gaat het gras daaronder dood en wordt bruin. Dit is met kunstgras niet het geval. Je kunt het zwembadje de gehele zomer laten staan. • Voor kinderen is kunstgras een ideale ondergrond om op te spelen. Het gras schuurt niet en voelt zacht aan. Het gras kan dan ook intensief gebruikt worden zonder dat het beschadigd. • Bij natuurlijk gras is het heel belangrijk dat het niet teveel in de volle zon ligt, maar ook niet constant in de schaduw. Een gazon van kunstgras is overal in de tuin aan te leggen, ook als dit op een plek in de volle zon of schaduw is. • Kunstgras heeft een lange levensduur. De gemiddelde levensduur van kunstgras is afhankelijk van de kwaliteit, tussen de 10 en 25 jaar. • Er zijn met kunstgras vele toepassingsmogelijkheden. Gewoon als een gazon in je tuin, maar je kunt het ook gebruiken als een sportveld. Heb je geen tuin, dan kun je kunstgras ook op je balkon aanbrengen en zelfs binnen kan kunstgras toegepast worden. • Hooikoorts-patiënten kunnen veel baat hebben bij kunstgras. Zij zullen bij kunstgras veel minder allergische klachten ervaren.

Waar aan denken bij aankoop kunstgras in Meppel?

Wil jij je Meppelse tuin ook voorzien van kunstgras? Dan kun je ook van bovenstaande voordelen profiteren. Er zijn dan nog een paar zaken waar je rekening mee moet houden. Ten eerste moet je zorgen dat er een goede geëgaliseerde en stabiele ondergrond ligt. Anders krijg je bobbels in je gazon. Let daarnaast goed op de kwaliteit van het kunstgras. Er worden veel verschillende soorten kunstgras aangeboden tegen lage prijzen, maar een lage prijs kan ook duurkoop betekenen. Laat je daarom vooral leiden door de kwaliteit van het kunstgras en niet door de prijs.
Prijzen inclusief 21% BTW